Behandelmethoden

Behandeling

Een goede voorbereiding is noodzakelijk als u de stap zet om door middel van een operatie uw overgewicht aan te pakken. RA Medical organiseert voorlichtingsbijeenkomsten waarbij u uitvoerig wordt geïnformeerd over de wijze waarop (extreem) overgewicht kan worden bestreden. Tijdens de voorlichting komen zowel de voor- als nadelen van de diverse behandelmethoden aan bod. Deze voorlichting is belangrijk omdat het niet vanzelfsprekend is dat na een operatie een slank lichaam ontstaat. Na de algemene voorlichting kunt u afspraak maken voor een intakegesprek.

image_59

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek nemen we de tijd om uw situatie goed door te spreken. Op basis van dit gesprek doen we een probleemanalyse en stellen we een behandelplan op. Ook kunnen we als dit nodig is, zorgen voor wachtlijstbemiddeling bij uw zorgverzekeraar en ziekenhuis. In dit gesprek bespreken we ook het nazorgprogramma en de begeleiding tijdens de herstelperiode.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunnen we kunnen we, in voorbereiding op een operatie, de volgende onderdelen in het behandelplan opnemen:

  • Bloedonderzoek
  • Echografie van de buik
  • Electrocardiogram met of zonder hartspecialistisch onderzoek
  • Longfoto met of zonder longspecialistisch onderzoek
  • Gastroscopie
  • Psychologisch onderzoek
  • Bezoek aan de diëtiste
  • Bezoek aan de internist/endocrinoloog

Behandelmethoden

Na jaren van vruchteloze pogingen om af te vallen, kunt u een operatieve behandeling overwegen. Er zijn diverse operatieve behandelmethoden ontwikkeld met als doel het overgewicht te reduceren, blijvend en binnen een redelijke termijn. De meest voorkomende operatietechnieken om gewichtsverlies te realiseren zijn:

Nazorg

Voor een behandelmethode vinden altijd een voorlichtingsbijeenkomst, een intake en een screening plaats. Na de operatie volgt de nazorg. Het volgen van het nazorgprogramma is niet vrijblijvend. Het is noodzakelijk om de operatie ook daadwerkelijk tot een succes te maken. Het beoogde resultaat is het bereiken van een blijvend gezond gewicht en een verbeterde levensstijl.

Wij zijn gespecialiseerd in de begeleiding voor, tijdens en na de behandelingen en operaties. Ook voeren we aanvullende medische ingrepen uit. Jaarlijks zijn er in ons centrum meer dan 6.000 consulten.

In ons team beschikken we behalve over gekwalificeerde artsen ook over gespecialiseerde verpleegkundigen, diëtisten, mental coaches, maatschappelijk werkers, psychologen en internisten. Overgewicht heeft immers veel te maken met gedrag en omgeving. Wij vullen de operatie aan met een uitgebreid multidisciplinair nazorgprogramma om ook het leefpatroon aan te pakken dat tot het overgewicht heeft geleid. Omdat onze medewerkers werkzaam zijn in de wereld van medisch onderzoek, kunnen zij continu de nieuwste bevindingen op het gebied van morbide obesitas in onze behandelingen verwerken.


Geen wachttijden

Staat u elders op de wachtlijst voor een maagband of Gastric Bypassoperatie? Bent u op zoek naar professionele begeleiding na de operatie of wilt u uw maagband snel en vakkundig laten controleren en aanpassen?De medewerkers van Ra-Medical helpen u graag verder, zonder dat u op een wachtlijst komt. En de kosten? Die handelen wij in de meeste gevallen direct af bij de meeste Nederlandse Zorgverzekeraars. Wel zo makkelijk. Het gaat immers in de eerste plaats om uw gezondheid.