Overig non-operatief


Afvallen door een dieet

De meest gangbare manier om gewicht te verliezen is minder te eten, bewuster te eten en meer te bewegen. Wanneer u stopt met het dieet, neemt meestal ook uw gewicht weer toe. En zelfs zo, dat u zwaarder bent geworden dan voor u het dieet begon. U begint opnieuw met een dieet, misschien vervangt u maaltijden door shakes of gebruikt u medicatie. Het resultaat is dat u in een vicieuze cirkel terechtkomt van afvallen, nog meer aankomen door vervallen in oude eetpatronen en opnieuw afvallen: het jojo effect. U bent niet de enige; helaas komt meer dan 70% van de mensen met overgewicht in deze negatieve cyclus terecht.

Uw lichaam gaat met elke dieetpoging steeds zuiniger om met de energie. Het wordt dus per poging steeds moeilijker, zo niet onmogelijk, om af te vallen.
image_70

Blijvend?

Deze situatie herkent u vast, want wie is er niet ooit aan de slag gegaan met een dieet en een fitnessprogramma om het gevecht met de kilo’s aan te gaan? De kilo’s vliegen eraf, maar op termijn raken zowel het gezonde eetpatroon als de gang naar de sportschool in het slop. Helaas wijst de praktijk uit dat de meeste mensen geen blijvend gewichtsverlies bereiken.

Wat betekent dat voor u met extreem overgewicht? U staat immers voor een nog veel grotere uitdaging als het aankomt op blijvend gewichtsverlies en het verbeteren van uw gezondheid. Een operatie biedt voor u zeer waarschijnlijk het beste resultaat.

Gedragsverandering, aanpassing van uw leefstijl, aanpassing van uw eetpatroon en veel zelfdiscipline zijn allemaal noodzakelijk om gewichtsvermindering tot een succes te maken.Gewichtsverlies zonder operatie

Als u geen operatie wilt ondergaan, dan kunt u met deze leefregels aan de slag om op een gezonde manier gewicht te verliezen. 

  • Discipline
  • Veel beweging
  • Gezonde voeding
  • Begeleiding van een diëtist
  • Consistent eetpatroon
  • Minder alcohol drinken

Ra-Medical helpt u

Voor mensen die lijden aan extreem overgewicht bieden wij vaak de oplossing. Een goede voorlichting vormt de basis om een besluit te nemen. Vragen of twijfel?
smile