Intakegesprek

Intakegesprek, de behandelpunten op een rijtje

Tijdens het intakegesprek nemen we de tijd om je situatie goed door te spreken. Op basis van dit gesprek doen we een probleemanalyse en stellen we een behandelplan op. Ook kunnen we als dit nodig is, zorgen voor wachtlijstbemiddeling bij je zorgverzekeraar en ziekenhuis.

Intakegesprek

Heb je een van onze voorlichtingsbijeenkomsten bezocht, dan kun je een afspraak maken voor een intakegesprek via het formulier onderaan deze pagina. Na de voorlichting en de intake is het dankzij bemiddeling van onze consulenten mogelijk om binnen 3 maanden een gastric bypass of een gastric sleeve te laten uitvoeren door topspecialisten in erkende ziekenhuizen. RA-Medical verricht zelf geen operaties maar wij begeleiden en ondersteunen je om je extreem overgewicht operatief te laten behandelen. Hierbij bieden we ook ondersteuning om je aanvraag bij de zorgverzekeraar in te dienen. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

Intakegesprek, de behandelpunten op een rijtje

In het intakegesprek bespreken we het nazorgprogramma en de begeleiding tijdens de herstelperiode. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kunnen we, in voorbereiding op een operatie, de volgende onderdelen in het behandelplan opnemen:

  • Bloedonderzoek
  • Echografie van de buik
  • Elektrocardiogram met of zonder hartspecialistisch onderzoek
  • Longfoto met of zonder longspecialistisch onderzoek
  • Gastroscopie
  • Psychologisch onderzoek
  • Bezoek aan de diëtiste
  • Bezoek aan de internist/endocrinoloog

Na de operatie volgt de nazorg. Het volgen van het nazorgprogramma is niet vrijblijvend. Het is noodzakelijk om de operatie ook daadwerkelijk tot een succes te maken.

Samen maken we de operatie tot succes

Ook een operatie is en blijft een hulpmiddel. Gedragsverandering, aanpassing van je leefstijl en je eetpatroon en veel zelfdiscipline; allemaal noodzakelijk om een operatie voor gewichtsvermindering tot een succes te maken. Vanzelfsprekend hoef je dat allemaal niet alleen te doen, wij helpen je hier graag bij.

Gemotiveerd te veranderen

Om voor een operatie in aanmerking te komen, moet je sterk gemotiveerd zijn en bereid om van leefstijl te veranderen. Het nazorgprogramma is dan ook heel belangrijk en niet vrijblijvend. Gelukkig is RA-Medical gespecialiseerd in de begeleiding voor, tijdens en na de operatie. Dit zorgprogramma is noodzakelijk om de operatie ook daadwerkelijk tot een succes te maken.

Is een operatie een oplossing voor jou?

Of je geopereerd kunt worden, wordt bepaald door medici en verzekeringsmaatschappijen. Je moet een BMI van minstens 40 hebben, of een BMI van 35 met een of meer comorbiditeiten. De meeste verzekeringsmaatschappijen stellen wel dat deze problematiek zeker 5 jaar aan de orde moet zijn. Heb je bijvoorbeeld extreem overgewicht én diabetes, een hoge bloeddruk of slaapapneu? Ben je daarvoor in behandeling bij een specialist en heb je jarenlang diëten gevolgd zonder resultaat? Dan is chirurgie een optie voor jou.

Meer succes met operatieve behandeling

Een operatieve behandeling van (morbide) obesitas geeft op lange termijn betere resultaten dan gewichtsverlies door een niet-operatieve behandeling. Tenminste, dat wijzen studies uit. Toch is ook een operatie maar een hulpmiddel. Gedragsverandering, aanpassing van je leefstijl en je eetpatroon en veel zelfdiscipline; allemaal noodzakelijk om een operatie voor gewichtsvermindering tot een succes te maken.

Meld je aan voor een intakegesprek